Välkommen till vår hemsida

Denna hemsida kommer handla om skillnaden mellan klassisk konst samt konst man skapar via datorer samt andra enheter såsom iPads samt andra program som är kopplat till elektronik. Ett mycket populärt verktyg heter Photoshop som används väldigt frekvent jorden runt. Med klassisk konst så innebär vi konst som skapas via en pensel eller penna. Det kan även vara konst som skapas via oljebaserade färger alternativt vattenbaserade färger. Skillnaden kan se väldigt annorlunda ut men i grund och botten är det samma typ av kreativitet som används för att skapa vackra samt betydelsefulla konstverk.

Det ända som skiljer är vilka typer av redskap man använder sig av. Exempel på sådan konst finner ni på dessa hantverkarsidor, de är verksamma som målare samt badrumsrenoverare. Målare använder sig av samma verktyg som klassisk konst det vi säga de använder sig av en pensel när de skapar konst. Samma sak när det ska utföras en badrumsrenovering, då använder man ofta en digital plattform som gör en skiss/ritning på hur badrummet ifråga ska se ut efter renoveringen. Mer information gällande dessa företag kommer inom kort. För att kika på deras hemsida klickar ni här för målarfirman samt här för badrumsrenoverings företaget. Badrum i Tierps Kommun berättar: Vi har en gedigen samt lång erfarenhet inom badrum samt badrumsrenoveringar. Vi åtar oss varje projekt med glädje. Vi utgår hela tiden efter kundens önskemål för att i slutändan kunna presentera ett resultat just du ska vara hundra procent nöjd med. Kontakta oss redan idag för att ta reda på mer om vad vi kan stå till tjänst med gällande dina renoveringsplaner för ditt badrum.

Med en gedigen kompetens i hela tryckprocessen, från idé och original till distribution med leveransgaranti, har vi varit Österlens leverantör av alla typer av grafiska produkter sedan 1964. För oss är inget jobb för litet eller för stort, vi ger oss in i alla projekt med största engagemang. Vi är lokalt förankrade och all tillverkning sker i Skåne.
Använd gärna formuläret för att kontakta oss så berättar vi mer!

Vi kommer återkomma med mer information inom kort.

Samla lån, privatlån, blancolån? Vi reder ut begreppen

Det här är en text som förklarar och beskriver viktiga begrepp för dig som ska låna pengar. Det är viktigt att känna till terminologin för att kunna låna pengar till så bra ränta som möjligt – oaktat om det gäller ett billån eller ett blancolån.

Lånemarknaden kan ibland vara knepig att förstå. Det finns en mängd olika banker och sidor där man snabbt kan jämföra lån via diverse kreditinstitut som erbjuder lån på både kort och lång sikt till privatpersoner. I grunden är det mycket bra att privatpersoner har en stor valfrihet i fråga om vem de kan låna av samt vilka lånetyper de kan välja mellan – men för att kunna göra ett bra och underbyggt beslut behöver man veta om några grundläggande begrepp om lånemarknaden.

Privatlån är helt enkelt lån för privata ändamål. Privatlån behöver inte vara för något särskilt inköp – utan handlar som regel om att man behöver låna för privata inköp. Det är vanligt att ta ett privatlån när man behöver låna pengar för att köpa inredning till en ny lägenhet man har köpt eller för att göra något annat större inköp. Många anser att privatlån är särskilt attraktiva då du inte behöver ställa det du köper för lånebeloppet som säkerhet för lånet – vilket många uppskattar. Det är också vanligt att man tar ett privatlån för att köpa en bil. Det kan vara dyrt att ta ett billån, exempelvis om man tar ett specifikt billån av en så kallad finansiering som det så vackert kallas. Eller ett billån av en bilåterförsäljare, då kan det ibland vara mer förmånligt att ta ett privatlån än ett vanligt billån, sett till räntevillkoren.

Blancolån – vanligt för kontantinsatsen

Blancolån är i praktiken en synonym till privatlån. Båda två har den gemensamma nämnaren att det är lån utan krav på någon typ av säkerhet och att lånebeloppet spenderas för privata ändamål. Nu för tiden förknippas ofta blancolån med den typen av lån som många tar för att finansiera kontantinsatsen. 

Många privatlån och blancolån?

Det är vanligt att man har ett antal privatlån, blancolån och billån. Då kan du samla lån. Genom att samla lån så får du en lägre kostnad för lånet då du flyttar över alla lån till en och samma bank – samla lån kan leda till mycket lägre kostnader för dig. Samla lån är en bra metod för att få ner kostnaderna och få ordning på sin ekonomi. Det vi säga att få ordning på sina lån utan säkerhet

Så underhåller du ventilationen i din bostad

Det är mycket viktigt för vår hälsa att det finns en fungerande ventilation i bostaden. En bra ventilation är en förutsättning för frisk luft – det är därför viktigt att man vidtar åtgärder för att din ventilation i lägenhet, villa eller bostadsrätt fungerar. I den här artikeln skriver vi tips på hur man kan tänka nä man installerar ventilation, ventilationsservice och vad som särskilt gäller för ventilation i gamla hus.

Ventilation är något som många tar för givet – men den har en mycket central funktion. Det handlar om ett system som släpper in ny och frisk luft i bostaden, och släpper ut gammal och dålig luft. Det måste även vara ett bra luftflöde mellan rummen, vilket är en uppgift som ett ventilationssystem bidrar med. Det räcker inte att öppna dörrar eller fönster då och då för att få ett bra luftflöde i huset, utan ventilation är en grundförutsättning. Men med det sagt – hur gör man då för att få en bra ventilation och få bra luft inomhus? Det beror på i vilken boendeform man bor i och om det är ett gammalt hus eller nytt hus, därför det i sin tur har betydelse för vilket ventilationssystem man ska köpa in och hur det ska underhållas. Frågan om vem som ansvarar för att byta köksfläkt är också viktig – men inte lika glasklar att svara på.  Här ger vi dig tips och råd hur du kan gå tänka kring ventilation.

Ventilation & lägenhet

Det beror lite på. När det gäller hyreslägenheter är det hyresvärden som har som skyldighet att installera av ventilation samt att serva av ventilationssystemet – det ligger inom ramen för hyresvärdens skyldigheter enligt Jordabalken. Ansvaret för ventilation i bostadsrätt har fastighetens ägare – vilket i de allra flesta fall är en bostadsrättsförening. Så om du har dåligt fungerande ventilation i din bostadsrätt ska du höra av dig till föreningens styrelse. Det innebär också att om du bor i hyresrätt är det hyresvärdens ansvar att byta köksfläkt. En fungerande köksfläkt är viktigt för att ventilationen ska fungera och för att inte matos ska sprida sig i hela lägenheten. Ansvar för att byta köksfläkt i en bostadsrätt är bostadsrättsföreningen – givet att fläkten är en del av det gemensamma ventilationssystemet. Så det är i de allra flesta fallen är det bostadsrättsföreningens ansvar att byta köksfläkt. Du kan naturligtvis byta köksfläkt på egen bekostnad – men som regel är det inte ditt ansvar att göra det.  Vad avser ventilation lägenhet så har ägaren ett ansvar att ventilationssystemet också fungerar som det ska – då är en helt central uppgift att det förutom att ta in frisk luft också filtrerar ut dålig och förorenad luft. Hör av dig till husets ägare om du vill veta mer om ventilation i din lägenhet och hur ventilationssystemet fungerar. Det är viktigt för dig och din familjs hälsa att du har bra ventilation i lägenhet. 

Ventilation villa – det här bör du tänka på

När du bor i villa är det ditt eget ansvar att installera ventilation – vilket är ganska naturligt i och med att du då är husets ägare. När det gäller ventilation i villa så finns det många olika ventilationssystem att välja mellan. Ventilation i gamla hus utgörs ofta av ventilation med självdrag – ventilation med självdrag är ett system utan fläktar på mekanisk väg – genom att man har en bra skorsten så går luften in och ut utan hjälp. Även om det är vanligt när det gäller ventilation i gamla hus, så är det ofta inte ett tillräckligt system för att ventilationen ska fylla sin funktion. Det är i många fall bättre att köpa ett riktigt ventilationssystem för villa – än ventilation med självdrag. Det finns två andra typer av ventilationssystem för villa – bortsett från självdrag – de benämns som FTX-system och FTX-system för villor.

FTX- Ventilation i villor är frånluftssystem, det är ett bra ventilationssystem för villa därför att det är relativt enkelt att montera – den suger ut luften ofta genom ett galler och suger in ny frisk luft. Ett annat ventilationssystem för villa är FT-system, då styr man exakt hur luften strömmar ut ur villan och strömmar in ur villan med hjälp av fläktar. Det är ett något mer avancerat system – men det är mycket effektivt när det handlar om att reglera värme och filtrera ut dålig lyft. Ventilation i villa behöver regelbundet undersökas och underhållas så att ventilationssystemet i villan fungerar på ett bra sätt.

Ventilationsaggregat för villa

Ett ventilationsaggregat utgör kärnan i ett ventilationssystem. Det finns olika ventilationsaggregat för villa – oftast köper du med ventilationsaggregatet när du köper själva ventilationssystemet. Men om du ska köpa nytt ventilationsaggregat till villa så kan du välja mellan olika aggregat – vissa är särskilt duktiga på kyla och vissa ventilationsaggregat kan värmeåtervinning. Ventilationsaggregat för villa finns även med roterande värmeväxlare – det behöver inte bli särskilt mycket dyrare än om man köper ett ventilationsaggregat utan en sådan. När du ska köpa ventilationsaggregat villa behöver du först avgöra vad som är viktigast för dig, ska ventilationsaggregatet för din villa hjälpa dig att kyla ner din villa eller är det viktigt att det är bra på att behålla värme. Sådana faktorer är avgörande för dig när du ska välja ventilationsaggregat. Ventilation i gamla hus är ofta sämre än i nya hus och då kan det vara en god idé att köpa ett mer kraftfullt ventilationsaggregat FTX för villa, då man med större precision kan reglera luftflödena i huset.